Još jedno priznanje timu Doma Turnić

Još jedno priznanje timu Doma Turnić ono je Ministarstva pravosuđa za suradnju sa probacijskom službom koje smo jučer primili iz ruku pomoćnice ministra za zatvorski sustav i probaciju gđe Jane Špero.

Lijepo je bilo čuti da suradnja naše kuće sa pravosudnim sustavom traje od 2006. godine. Uvjereni da svatko zaslužuje dobiti drugu priliku, u osuđenicima smo stekli brojne prijatelje s kojima smo nastavili surađivati kroz volonterski angažman i dugo nakon odsluženja kazne.

Maškare u Domu Turnić

Još jednom, korisnici usluga smještaja, boravka i organiziranog stanovanja zajedno s rodbinom, prijateljima i radnicima proslavili su maškare uz pjesmu, ples i druženje.
Cijeli je događaj vodila nezaobilazna Lola kao “mačak u vreći”, a stara prijateljica Doma Karmelino klaunica sa mladom pomagačicom dodatno je uveselila ovaj događaj.
Hvala našem volonteru Željku Maletiću na profesionalnim fotografijama.
Vidimo se dogodine u još većem broju!

Svjetski dan glazbe obilježen i u Domu

Dom Turnić pridružio se akciji HGU PGŽ “Umrežimo se glazbom od 7 do 77 godina” i ugostio poznate riječke glazbenike

U srijedu, 21. lipnja, povodom Svjetskog dana glazbe Dom su posjetili poznati riječki glazbenici Nikolina Tomljanović, članica grupe E.N.I. i Sandro Bastijančić, frontmen riječkog rock sastava En Face. Korisnici su ih dočekali s oduševljenjem te iskoristili priliku da zapjevaju zajedno s renomiranim izvođačima i pokažu svoje pjevačko umijeće.

Nagrađena radijska emisija “Tko je ovdje lud?”

Urednik emisije Albert Petrović osvojio je nagradu HND-a za radijsko novinarstvo za emisiju “Tko je ovdje lud?”

U Novinarskom domu u Zagrebu Albertu Petroviću uručena je nagrada “Marija Jurić Zagorka” za radijsko novinarstvo. Projekt radijske emisije koji realiziramo s Radio Rijekom, pod vodstvom Alenke Butigan i novinara Radio Rijeke Alberta Petrovića. HND je ocijenio je da se naša emisija “izdvaja specifičnom autentičnošću i jedinstvenim razumijevanjem radija kao alata za društvenu afirmaciju i javnu senzibilizaciju.” Izrazito smo ponosni i zahvalni svima koji sudjeluju u stvaranju emisije kao i onima koji nas redovito prate.

Na sljedećim poveznicama pogledajte što su mediji rekli o nama: Moja RijekaNovi listRadio RijekaHrvatsko novinarsko društvoTris

 

Mile Živković pobjednik Malog Domosonga 2017.

Uprkos kiši i lošem vremenu u petak, 28. svibnja 2017. održan je 12. mali Domosong.

Osim po pobjedi Mile Živkovića, ovogodišnji Mali Domosong ostat će zapamćen i po rekordnom broju izvođača. Pred prepunim gledalištem nastupilo je 25 izvođača a srca žirija i publike osvojila je pjesma Croatio iz duše te ljubim.

Djelić atmosfere prenosimo vam kroz našu foto galeriju.

Organizirano stanovanje u Novom listu

Novi list pisao je o deinstitucionalizaciji u Domu Turnić.