Udruga za pružanje podrške osobama s mentalnim teškoćama Podrška!

Svrha djelovanja Udruge „Podrška“ je bolji život za sve one koji su pogođeni mentalnom bolešću i teškoćama u psihosocijalnom funkcioniranju, same osobe sa iskustvom bolesti, ali i članove njihovih obitelji, prijatelje, partnere i druge.

Dom za odrasle osobe Turnić, zajedno sa Udrugom za pomoć ovisnicima „Vida“ provodi projekt “Traversada”- osnaživanje obitelji osoba s mentalnim poteškoćama. Cilj ovog projekta je doprinos razvoju izvaninstitucijskih oblika usluga i prevenciji institucionalizacije osoba s mentalnim teškoćama kroz osnaživanje njihovih obitelji u nalaženju odgovora i potrebne potpore za svoje potrebe u procesu deinstitucionalizacije. Cilj projekta je bio formiranje grupe ili udruge za podršku obiteljima i prijateljima osoba s mentalnim teškoćama. Udruga „Podrška“ izrasla je iz grupa podrške koje su se sastajale jednom mjesečno u prostorijama Dnevnog boravka, Josipa Završnika 2/1.

Projekt je financiran je od strane Ministarstva zdravlja, a usmjeren je prijenosu znanja i vještina koje Udruga “Vida” i njezini djelatnici mogu radi svojeg iskustva ponuditi Domu i sustavu skrbi o osobama s mentalnim poteškoćama.