Projekt Kuc Kuc Cabaret!

Projekt „Kuc kuc Cabaret“ provodi se od listopada 2013. godine te je od svojih početaka zabilježio brojne nastupe i različite izvedbe.

Dramska radionica u sklopu koje je nastala predstava „Kuc kuc cabaret“ je kombinacija relaksacije, plesa, pokreta, zabave, improvizacije, glasovnih vježbi, stvaranja dramskog teksta i izvođenja. Ima veliki utjecaj na smanjenje straha od javnog nastupa, izražavanje kreativnosti, razvijanje smisla za humor i razvijanja osjećaja vrijednosti i samopouzdanja.

U projektu aktivno sudjeluje petnaestak osoba sa iskustvom mentalne bolesti, korisnika usluge stalnog smještaja u Domu Turnić, kao i organiziranog stanovanja.

Od početka provođenja projekta, zabilježene su značajne pozitivne promjene i napredak kod glumaca koji sudjeluju u projektu, te zbog toga smatramo da je izuzetno važno projekt nastaviti i kontinuirano provoditi.

Ova aktivnost pomaže glumcima u opuštanju, stvaranju boljih međusobnih odnosa, koncentraciji, pamćenju itd.

Dramska grupa iza sebe ima brojne nastupe u brojnim socijalnim i drugim javnim ustanovama, ali i u lokalnoj zajednici na području Rijeke, Zadra, Motovuna, Pule, Ljubljane, Osijeka.